2022-03-24-news-pic
2022.márc.24.

Törökszentmiklós ukrán menekültek segítését célzó adománygyűjtő kezdeményezéséhez a CLAAS Hungária Kft. is csatlakozott.

Az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta emberek milliói küzdenek a túlélésért Ukrajnában, és már több mint 3 millióan menekültek el az országból. A civil áldozatok száma is egyre nő s a háború negyedik hetében sem csillapodtak az orosz haderő támadásai Ukrajnában.

2022-03-24-news-pic

Törökszentmiklós város testvérvárosában, Nevetlenfaluban (Hеветленфолу) jelenleg tartózkodó több száz menekült részére Törökszentmiklós város adománygyűjtő kezdeményezéséhez a társadalmi felelősségvállalás mellett elkötelezett CLAAS Hungária Kft. is csatlakozott. A bajbajutottak támogatása érdekében a legnagyobb szükség tartós élelmiszerekre, tisztálkodó szerekre és ruhaneműkre van, melyekből több csomag gyűlt össze a CLAAS Hungária Kft. dolgozóinak köszönhetően.

A dolgozói adományok mellett a CLAAS Hungária Kft. két generátor beszerzéséről is gondoskodott, hiszen kiemelten fontos a cég számára, hogy kézzelfogható segítséget nyújtson az ukrajnai rászorulóknak.

A Városi Önkormányzat adománygyűjtésének keretében Markót Imre Polgármester és Dr. Varga Imre Jegyző vette át az adományokat tegnap délután a CLAAS Hungária Kft. telephelyén, Andreas Szakácsi és Szenn Gábor ügyvezetőktől.  Az összegyűlt adományok eljuttatása a menekültekhez, a Városi Önkormányzat szervezésében induló szállítmánnyal valósul meg az elkövetkező napokban.