A CLAAS Hungária Kft bemutatkozó filmje

Rólunk

A CLAAS Hungária Kft. 1997 óta működik Törökszentmiklóson, az egykori Mezőgép jogutódjaként. Mintegy 350 dolgozóval és 8 hektár területen kezdődött meg 1997-ben a dobos fűkaszák gyártása.

Napjainkra a már 14 hektár területen működő gyáregység a kombájn-vágóasztalok, a vágóasztal-szállítókocsik kompetencia-központjává vált. A jelentős mértékű helyi beruházásoknak köszönhetően a növekvő és folyamatosan megújuló vevői igények kiszolgálásának is magas színvonalon tud eleget tenni. A gyártó terület és a létszám folyamatos növekedése mellett az itt gyártott terméktípusok is kibővültek, így a gabona asztalok, a speciális napraforgó- és kukorica adapterek, a vágóasztal-szállító kocsik és ferde felhordók adják a jelenlegi termékportfólió meghatározó részét.

Az évek során a cég a régió egyik legjelentősebb gazdasági szereplőjévé, foglalkoztatójává nőtte ki magát.

A vállalat közel 700 főnek nyújt stabil, megbízható, családias hangulatú munkahelyet. Az itt dolgozó kollégák szakmai és személyes fejlődésén túl számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít a vállalat vezetése, többek között sport-, kulturális rendezvényeken való részvételt, valamint családi rendezvényeket, egészségvédelmi- és szűrőprogramokat szervez.

A napjaink műszaki és infrastrukturális igényeinek megfelelően kialakított Tanműhelyben, a megyében egyedülálló nagyságú tanulólétszámmal folyik duális szakképzés szakmunkás tanulók részére, akik közül többen is a vállalatnál helyezkednek el és folytatják szakmai tudásuk bővítését.

A CLAAS Hungária Kft. sikerességét számos díj jelzi: a CLAAS csoporton belül 6 alkalommal nyerte el a „Kiváló Termelési Díj” –at, 2007-ben „Kelet-Európa Kiváló Termelő Vállalata” nemzetközi díj nyertese, s a „Pro Urbe Törökszentmiklós” díjazottja lett.  A CLAAS Hungária Kft. Jász-Nagykun-Szolnok Megyében több alkalommal is kiérdemelte a "Megyei Gazdasági Díj" elnyerését.