CLAAS Hungária Kft.

A minőségmenedzsment folyamatainak szerepe és fontossága. A CLAAS Hungária Kft. küldetése, hogy elsőrangú gyártó, fejlesztő vállalatként hosszú távon elégítse ki maradéktalanul a vevőket, kiváló minőségű termékekkel, megbízható és stabil folyamatokkal. Minőségpolitikában megfogalmazott küldetésünk kulcsfontosságú üzenet minden dolgozónak, hiszen vevőink elégedettsége biztosítja munkánk és növekedésünk alapját. Mi sem bizonyítja jobban, hogy ezek nem csupán üres szavak, minthogy vállalatunk folyamatait teljességgel átszövi a minőségtudatos és a folyamatszempontú megközelítés. A teljes termék-életciklusban a minőség az egyik fő vezérelv, egy új termék ötletének megszületésétől a szériagyártás befejezése utáni pótalkatrész-ellátásig.

A napi operatív teendők mellett a rendszerépítés, karbantartás is része portfóliónknak. Folyamataink leírását és azok folyamatos fejlesztését, kapcsolódási pontjait üzleti folyamatmenedzsment szemmel modellezzük, és tanúsított irányítási rendszerekben foglaljuk össze. A CLAAS csoporton belül a projekt- és folyamatmenedzsment-folyamatokat hagyományosan a minőségmenedzsment osztály inicializálja és követi, menedzseli.

A CLAAS Hungária Kft.-nél jelenleg érvényben lévő, és részben már ezen tapasztalatokat is magában foglaló, tanúsított irányítási rendszerek a következőek

  • ISO 9001:2015, minőségirányítás;
  • ISO 14001:2015, környezetirányítás;
  • ISO 45001:2018, munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítás;
  • ISO 50001:2018 energiamenedzsment;
  • MSZ EN ISO 3834-2, hegesztőüzemi tanúsítása.

Bár vevőink elégedettsége folyamatosan növekedett az elmúlt tíz évben, tudjuk, hogy csak az állandó fejlesztéssel tudunk további elégedettséget és ezzel versenyelőnyt elérni. Szervezetünk egésze és a saját munkakörnyezetében mindenki egyénileg törekszik, hogy mottónk értelmében valóban a legjobbak lehessünk, ill. maradhassunk,. Célunk, hogy a világhírű vetészöld gépek egyet jelentsenek a kiváló minőséggel és vevői elégedettséggel.