Gyártott termékeink

A termelés a dobos fűkaszák gyártásával kezdődött. Ma a 14 hektár területen elhelyezkedő üzemben a kombájn-vágóasztalok, a vágóasztal-szállítókocsik, a speciális napraforgó-és kukorica adapterek, ferdefelhordók fejlesztése és gyártása folyik.

A törökszentmiklósi CLAAS gyár folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően kerültek ide az újabb és újabb termékek. A felsorolt termékeket ma már kizárólagosan Törökszentmiklóson gyártják.

Kombájn-vágóasztalok

A következő nagy lépcsőfok a vágóasztalok gyártása volt. 2002-2003-tól már az összes vágóasztalt itt gyártják a világon. Ez a vállalat legfőbb terméke.

Fűkaszák

A CLAAS Hungária elődje, a Mezőgép már a 70-es évek közepétől gyártott fűkaszákat a CLAAS részére. Akkoriban a minőségi ismérvek, a CLAAS elvárások már ismertek voltak. A gyár minőséget produkált, viszonylag alacsony áron. Ennek hatására 1997-ben a CLAAS megvette a gyárat, és más gépek gyártását is Törökszentmiklósra hozta.

A fűkaszákat szezonálisan gyártják, hagyományosan ősztől márciusig folyik a termelés.

Ferdefelhordók

A ferdefelhordó (vagy E-Kanal) gyártása 2004-2005-ben került ide Törökszentmiklósra. A ferdefelhordókat a harsewinkeli kombájn-összeszerelő sorra szállítják, ott épülnek be a gépekbe. A logisztika ebben az esetben nagyon pontos. Naponta két kamion szállítja a ferdefelhordókat Törökszentmiklósról Németországba.

Napraforgó- és kukorica adapterek

A kukorica adaptereket szintén szezonálisan, áprilistól gyártják. A napraforgó adapterek fő egysége Argentínából érkezik, és Törökszentmiklóson készül el az adapter végleges formája.

Vágóasztal-szállítókocsik

A 2000-es évek végén a vágóasztal szállítókocsik gyártása is Törökszentmiklósra került. Jelenleg már a világon fellelhető összes szállítókocsit itt, Magyarországon gyártják.