2019.05.14.

Ismét elnyerte a „Megbízható Munkaadó“ a CLAAS Hungária Kft.

Az idén elnyert címmel a CLAAS Hungária Kft újabb két évvel hosszabbította meg 2017-ben megszerzett minősítését. A pályázat a jó munkahelyi feltételek fontosságára szeretné felhívni a cégek figyelmét, továbbá segíteni kívánja a vállalatokat a szakemberutánpótlás hosszú távú biztosításában.

A „Megbízható Munkaadó“ címmel olyan vállalatokat tüntet ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, amelyek példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről. A címet egy, a DUIHK által felkért öttagú szakmai zsűri ítéli oda két évre. Az idén elnyert címmel a CLAAS Hungária Kft újabb két évvel hosszabbította meg 2017-ben megszerzett minősítését. A pályázat a jó munkahelyi feltételek fontosságára szeretné felhívni a cégek figyelmét, továbbá segíteni kívánja a vállalatokat a szakemberutánpótlás hosszú távú biztosításában.

A vállalatoknak a pályázatban hét, a humánerő-gazdálkodással kapcsolatos területen részletesen be kell számolniuk a vállalati gyakorlatról és az ennek alapjául szolgáló irányelvekről. Így többek között a fejlődéssel, képzéssel, az új munkatársak beilleszkedési programjával kapcsolatos vállalati folyamatokról.

Gabriel A. Brennauer, a DUIHK ügyvezetője, a pályázat bemutatása alkalmából elmondta: "A magyarországi munkaerőpiaci helyzet új kihívások elé állítja a vállalatokat." Steványik Tamás, az Elmű Nyrt. humán erőforrásért felelős igazgatója és a pályázat zsűrijének tagja, kifejtette: "…a munkatársakról való gondoskodás a vállalat hosszú távú versenyképességének egyik legfontosabb záloga."