2017.01.13.

CLAAS Kiváló Termelő Vállalat Díj 2016

2017 januárjában immár 9. alkalommal került átadásra a CLAAS Kiváló Termelővállalat Díj (CLAAS Excellence System - CXS) a legsikeresebb gyáregység részére. Az eseményt Thomas Böck, igazgatósági tanács tagja (Technológiák és Rendszerek) és Christian Köbke, a Termelési rendszerek vezetője nyitották meg. Helmut Claas úr díszvendégként vett részt. Az okleveleket és díjak átadását Volker Claas üzlettárs vette át.

A Dortmundi Egyetem professzora, Jochen Deuse a „LEAN gondolkodás”-ról tartott előadást, a CLAAS példáján keresztül. „Egy egyenletesen működő termelési folyamat egy elmélet. A valódi életben mindig komoly ingadozásokkal kell szembenézzünk”, fejtette ki Deuse professzor.

Patrick Boos, Termelési vezető / Bad Saulgau, hatásosan prezentálta, hogy a CXS projektek hogyan segítették a LEAN gondolkodás alkalmazását a szerelő sorokon és hogy vezetett ilyen rövid időn belül jelentős javulásokhoz a termelési folyamatokban.

Kínából származó újdonságokról tájékoztatott Dr. Zhang (CLAAS Jinyee Agriculture Machinery Co. Ltd), aki 3 fázisban vezette be a gyárban a LEAN Management-et és nagy léptekben halad a CLAAS termelési hálózatba való bevezetés útján.

CLAAS Hungária Kft., Törökszentmiklós, Magyarország –“Overall Process Excellence“ díj nyertese

Az ezt követő díjátadáson a Minőségmenedzsment, Költségek, Logisztika és Egészség & Biztonság kategóriákban kerültek kiosztásra a kitüntetések.